Muziekvereniging St. Caecilia Loosduinen
Muziek maak je samen

 2017 Jubileumjaar

Informatie over de jubileumviering op 16 september 2017 

Zoals beloofd is een deel van de opbrengst van de kaartverkoop voor het concert bestemd als donatie aan het KWF. We zijn blij te kunnen melden dat de kaartverkoop (€ 2,50 per kaart) het mooie bedrag van € 370,00 heeft opgebracht en binnenkort aan dit goede doel wordt gedoneerd. Dank aan jullie allen daarvoor.

Foto's van de feestelijke dag staan op onze Facebook pagina.

En er is een Fotoboek gemaakt waarin een overzicht van 100 jaar St. Caecilia mooi in beeld wordt gebracht. De bezoekers van de reünie en het concert hebben via de slideshow hier al een eerste versie gezien. Een aantal van u heeft de bestelling ook direct geplaatst.

Dit unieke fotoboek is verkrijgbaar voor € 30,00 per exemplaar exclusief verzendkosten.

Staat u nog niet op de intekenlijst, dan kunt u door het sturen van een mail naar 

stcaecilialoosduinen100jaar@gmail.com

het fotoboek bestellen of via het contactformulier bij bericht aangeven dat u een exemplaar wenst.

                                         U kunt het boek inkijken door te klikken op de foto hieronder.


Op 17 september 2017 bestond de vereniging 100 jaar. Muziekvereniging St. Caecilia Loosduinen is opgericht, nadat in 1914 de muziekvereniging St. Ambrosius ermee ophield. Het was een gedenkwaardige dinsdagavond 17 september 1917. 

Was het eerst een fanfare, denk aan de beroemde film van Bert Haanstra, werd het na een kleine vijf jaar een harmonie.

 

 

 


Op 22 november 1953 is het dan eindelijk zo ver. In het geheim was er gewerkt aan de oprichting van een heuse drumband, erg modern in de ogen van het bestuur.

Tamboers en hoornblazers traden voor het eerst in het openbaar op. In 1954 kreeg de drumband het eerste uniform en kon verder groeien, het instrumentarium werd met houten pijperfluiten uitgebreid.


 Bent u niet zeker dat het gebruik van het contactformulier goed is gegaan? Gebruik dan alstublieft het onderstaande mailadres:

stcaecilialoosduinen100jaar@gmail.com