Muziekvereniging St. Caecilia Loosduinen
Muziek maak je samen

 

 


— We hebben de activiteiten met betrekking tot de MusicKids        noodgedwongen moeten pauzeren —Dit is de toekomst van de vereniging en daarom van grote waarde voor ons. Het doel is kinderen vanaf jonge(re) leeftijd de liefde voor muziek bij te brengen.  Om de keuze voor de jongens en meisjes te vergemakkelijken biedt de vereniging de mogelijkheid deel te nemen aan gratis AMV-lessen, hetgeen Algemene Muzikale Vorming betekent. Tijdens deze lessen zal blijken of de kinderen daadwerkelijk iets hebben met muziek en mogelijk ook al welk instrument geschikt zou kunnen zijn. De ouders worden hierdoor niet onnodig op kosten gejaagd. De AMV-lessen worden in het clubgebouw van de vereniging gegeven.

 

De opleiding tot muzikant van St. Caecilia wordt ook in en in de buurt van het clubgebouw verzorgd. Op (semi-)professionele en verantwoorde wijze worden de muzikale vaardigheden bijgebracht door ervaren muzikanten afkomstig uit het korps of docenten, die hun sporen in de wereld van de muziek hebben verdiend.

Zodra de leerling het instrument enigszins beheerst kan het 1 keer in de maand meespelen in het orkest van de MusicKids, dat wordt geleid door een ervaren muziekdocente. Hiermee geven we de leerling een stimulans om door te gaan in het goed leren bespelen van het instrument.

 

De drumfanfare beschikt over de volgende instrumenten: piccolo, dwarsfluit, trompet, bariton, trombone, sousafoon, alt hoorn, alt saxofoon en slagwerk, namelijk snare (trommel) en basedrum (grote trom).

Daarnaast wordt door de activiteitencommissie van de vereniging aan de jeugd gedacht en worden leuke activiteiten door het jaar heen georganiseerd. Hierbij zijn de papa’s en mama’s vanzelfsprekend ook van harte welkom.


Alweer een jubileum

Op 6 april jl. was Lars 5 jaar lid bij onze vereniging, net als Sander eerder dit jaar. Afgelopen vrijdag hebben we Lars de bijbehorende oorkonde en iets lekkers overhandigd.